Няколко начина да почувствате духа на Полтава

Несъмнено утъпканите туристически пътеки ще Ви доведат в Полтава и със сигурност ще останете възхитени. Но защо не опитате нещо наистина нестандартно – да усетите духа на този украински град по един различен начин.

Запознайте се с природата и… рибите на река Ворскла

Разбира се това, около което е организиран града е реката. Река Ворскла е не просто историческо място, нейните брегове са място за отдих и среща с природата край големия град. Можете да си направите пикник, да отморите погледа сред зелените дървета, да погледате спокойните води на Вoрскла и притоците ѝ. Не пропускайте малката очарователна река Сула.

Местните откриват риболовния сезон през пролетта с лова на щука и шаран. По това време все още можете да видите лед в малките вирчета и езерца, но рибарите са вече по местата си. Със затоплянето на времето можете да се радвате на платика и каракуда. Щука можете да ловите и през есента, само внимавайте – можете да запазите не повече от 3 кг от улова си.

Запечатайте спомените си от Полтава професионално

Разбира се в днешно време всеки обикаля нови и стари места с телефон и фотоапарат в ръка. Винаги се връщаме от поредното пътуване със стотици снимки и спомени. Но защо не опитате да запечатате спомените си от Полтава професионално. Този град, чиито символ – паметника на галушките, е паметник на домашния уют и сигурност, е чудесен фон за вашата предсватбена или следсватбена фотосесия. Можете да опитате да намерите местен фотограф, който да Ви превърне в звезди на фона на прекрасните паркове и архитектура на Полтава, а може да наемете и някой от известните сватбени фотографи от България, с който заедно да откриете красотата на Украйна.

А Полтава Ви предлага от всичко – от грандиозния залез на Ротондата на Иванова гора, от където се разкрива незабравима панорама към града, през очарователната природа на Корпусни парк, до романтичните шадравани на Маруся Чурай. Класическата архитектура на Регионалния музей и разбира се Паметника на галушките – не просто ще останат в спомените Ви, но ще запазят духа на вашата любов!

Вижте също

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *